prikhilniki-nezalezhnosti-kataloniyi-otrimuyut-bilshist-mists-v-parlamenti

Прихильники незалежності Каталонії отримують більшість місць в парламенті

 • 10466 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Партії, що виступають за незалежність Каталонії, можуть забезпечити собі абсолютну більшість в парламенті регіону, свідчать попередні офіційні дані виборчкому після підрахунку 52% голосів. Про це повідомляє УНН з посиланням на РІА “Новини”.

У партій, які виступають за незалежність, поки 70 мандатів з 135. Для абсолютної більшості необхідно 68 мандатів.

Всього, за попередніми даними, партія "Разом за Каталонію", яку очолює колишній глава женералітета Карлес Пучдемон, набирає 22%, що забезпечує їй 34 мандати. Партія "Ліві республіканці Каталонії" колишнього заступника глави уряду Каталонії Оріоль Жункераса, який знаходиться в мадридської в'язниці, отримує 32 мандати, набираючи 21,5%. Вкрай ліва "Кандидатура народної єдності" - 4 мандатів, набираючи більше 4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Каталонії зустріли прем’єр-міністра Іспанії свистом та вигуками

Центристська партія "Громадяни" поки посідає перше місце, оскаржуючи його з партією "Разом за Каталонію" - у неї більше 24% і 35 мандатів. У соціалістів -18 мандатів (майже 14%), Народної партії - 4% і 4 мандати, Catalunya En Comu - Podem - майже 7% і 8 мандатів.

Нагадаємо, близько 45 тисяч людей, багато з яких проїхали сотні миль на шляху до столиці Бельгії, вийшли на вулиці Брюсселю в четвер з повідомленням для ЄС: рух за незалежність Каталонії ще не закінчився. Протест очолюВАВ колишній лідер Каталонії Карлес Пучдемон. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Випуск новин станом на 23 годину 21 грудня

     • 4862 переглядiв