prezident-filippin-duterte-zayaviv-scho-yde-z-politiki-i-vidmovlyayetsya-vid-uchasti-u-viborakh

Президент Філіппін Дутерте заявив, що йде з політики і відмовляється від участі у виборах

 • 18256 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив в суботу, що не балотуватиметься на пост віце-президента в 2022 році і йде з політики. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив в суботу, що йде з політики: "В даний час я оголошую про свій відхід з політики".

У вересні фракція в правлячій партії Філіппін PDP-Laban (Філіппінська демократична партія - Сила народу) висунула кандидатуру колишнього чемпіона світу з боксу в восьми вагових категоріях Менні Пак'яо на посаду кандидата в президенти країни. Пакьяо оголосив про завершення кар'єри боксера.

У травні Родріго Дутерте заявляв, що збирається балотуватися в віце-президенти, щоб продовжити боротьбу зі злочинністю.

Раніше стало відомо, що наступником Родріго Дутерте може стати його дочка Сара. За даними Reuters, йдучи з політики, він може "розчищати дорогу" дочці.

Доповнення

Вибори президента і віце-президента (за кожного з яких передбачено окреме голосування) на Філіппінах пройдуть 9 травня 2022 року. Згідно з Конституцією країни, 76-річний Родріго Дутерте більше не може балотуватися на пост президента, так як основний закон держави обмежує час перебування на посаді президента одним шестирічним терміном.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі