premyer-ministr-kosova-zayaviv-pro-visokiy-rizik-novogo-konfliktu-iz-serbiyeyu

Прем'єр-міністр Косова, заявив про високий ризик нового конфлікту із Сербією

 • 171015 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Прем'єр-міністр Альбін Курті заявив, що ризик нового конфлікту між Косово та Сербією високий, оскільки ситуація у цьому районі змінилася після війни в Україні, передає УНН.

Деталі

Курті прокоментував зростання напруженості між двома країнами за останні кілька тижнів в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica.

«Ризик нового конфлікту між Косово та Сербією високий. Було б безвідповідально, якби я сказав інакше, особливо після того, як світ побачив, що росія зробила з Україною», - сказав Курті.

Стверджуючи, що за напруженістю, яку вони зазнали у відносинах із Сербією, стоїть росія, Курті зазначив, що «до вторгнення в Україну можливостей було мало, але тепер ситуація змінилася».

Наголосивши, що наступного тижня у Брюсселі відбудеться зустріч із загальної ситуації в косовсько-сербських відносинах, Курті висловив сподівання, що «це допоможе знизити напруженість».

Прем'єр Косово додав, що членство в НАТО сприятиме досягненню міцного миру.

Що передувало

Напруженість у відносинах між Белградом та Приштиною загострилася наприкінці липня напередодні запланованого Косовом введення в дію нового закону, який зобов'язує всіх, включаючи сербів, які проживають у Косові, мати косовське посвідчення особи та номерний знак.

Пізніше Косово оголосило, що ухвалило рішення відкласти введення нових заходів до 1 вересня.

Косово, населене переважно албанцями, відокремилося від Сербії у 1999 році і оголосило про свою незалежність у 2008 році.

Воно визнано більш ніж 100 країнами, включаючи США, Велику Британію, Францію, Німеччину та Туреччину. Сербія не визнала та продовжує претендувати на його територію.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі