premier-slovachchyny-zaiavyv-shcho-ne-dopustyt-obmezhennia-prava-uhorshchyny-v-yes

Прем’єр Словаччини заявив, що не допустить обмеження права Угорщини в ЄС

 • 30932 переглядiв

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо пообіцяв підтримати Угорщину у відстоюванні її права голосу в Європейському Союзі. Фіцо назвав пропозиції щодо обмеження прав Угорщини атакою на суверенітет та інтереси країни.

Словаччина та Угорщина мають однакову думку щодо майбутнього ЄС та війни в Україні. Про це заявив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який у вівторок завершив закордонне відрядження до Угорщини та зустрівся з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у Будапешті, пише Sita, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що прем'єр-міністр Словаччини хотів би, щоб наступна ера співпраці з Угорщиною була ерою щирих безповоротних позик.

Під час спілкування Фіцо заявив, що Словаччина не дозволить обмежити право голосу Угорщини у ЄС.

Щодо Угорщини, тобто пропозиції та резолюції, які закликають навіть відібрати право голосу чи інші важливі можливості, які є у країни-члена ЄС. Якщо я буду прем'єр-міністром Словацької Республіки, я ніколи не погоджуся на те, щоб країну карали за боротьбу за свій суверенітет та національні інтереси

зазначив Фіцо.

За його словами, для будь-якого такого обмеження потрібна згода всіх країн-членів ЄС.

Глава словацького уряду назвав ініціативу позбавити Угорщину права голосу "нападом на країну". Вона, за його словами, нібито суперечить поглядам на важливість суверенітету та захисту національних інтересів окремих країн-членів ЄС.

Фіцо гостро відповів Єврокомісії на критику реформ анонсованих його урядом15.12.23, 18:53

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Харків під ракетним ударом рф: у місті лунають вибухи

     • 27475 переглядiв