premier-brytanii-oholosyv-pro-stvorennia-postiinoi-armii-politseiskykh-dlia-borotby-z-pohromamy

Прем'єр Британії оголосив про створення "постійної армії" поліцейських для боротьби з погромами

 • 31068 переглядiв

Прем'єр Британії Кір Стармер оголосив про створення 'постійної армії' спецполіції для боротьби з погромами ультраправих. Заворушення спровоковані дезінформацією після нападу на дитячу школу танців у Саутпорті.

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що для боротьби із заворушеннями, які ширяться країною, буде створена "постійна армія" спеціалізованої поліції. Про це повідомляє АР у понеділок, 5 серпня, передає УНН.

Деталі

У Великій Британії ширяться бунти та погроми ультраправих протестувальників, спровоковані дезінформацією та роздмухуванням расової й релігійної ненависті після нападу на дитячу танцювальну школу в Саутпорті.

АР пише, що у зв’язку із заворушеннями в країні планують посилити систему правосуддя, аби впоратись із сотнями арештів під час погромів.

Як повідомляє інформагентство, Стармер звинувачує в заворушеннях ультраправих активістів, а також поширення дезінформації в соцмережах про те, що нападник нібито був мусульманином і шукачем притулку.

"Якою б не була видима мотивація, це не протест — це чисте насильство, і ми не потерпимо нападів на мечеті або наші мусульманські громади. Вся сила закону буде застосована до всіх, хто братиме участь у цих діях", — заявив Стармер.

АР повідомляє, що 4 серпня "розлючені натовпи" напали на два готелі, де проживали шукачі притулку. Протестувальники розбили вікна та підпалили будівлі.

У Британії скликали засідання безпекового комітету після заворушень. Стармер обіцяє "швидкі кримінальні санкції"05.08.24, 16:44

Популярні

Новини по темі

Трамп прогнозує атаку Ірану на Ізраїль сьогодні вночі

 • 31589 переглядiв

На Хмельниччині чути звуки вибухів

 • 22591 переглядiв

Російські війська завдали удару по Циркунах на Харківщині

 • 23213 переглядiв

Skyeton запускає виробництво дронів у Словаччині для ЗСУ

 • 26681 переглядiв