pravliacha-partiia-hruzii-povtorno-vnese-zakonoproiekt-pro-inozemnykh-ahentiv

Правляча партія Грузії повторно внесе законопроєкт про "іноземних агентів"

 • 22918 переглядiв

Правляча партія Грузії планує повернутися до законопроєкту, що вимагає від організацій, які отримують іноземні кошти, реєструватися як "іноземні агенти", незважаючи на протести і критику з боку опонентів і західних країн у минулому році.

Правляча партія Грузії планує повторно внести на розгляд парламенту законопроєкт, що вимагає від організацій, які отримують іноземні кошти, реєструватися як іноземні агенти. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

На брифінгу голова парламентської фракції правлячого блоку "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе заявив, що опозиція Грузії ввела громадськість в оману щодо цього законопроєкту минулого року, і майже ідентичний законопроєкт має бути прийнятий до того, як парламент розійдеться на вибори в жовтні.

Законопроєкт вимагатиме від грузинських організацій, які отримують понад 20% фінансування з-за кордону, зареєструватися як "іноземні агенти" або вони будуть оштрафовані. Критики порівнюють його із законом, який у росії використовують для придушення інакомислення протягом більше десяти років.

Нагадаємо

У березні 2023 року правляча партія намагалася провести через парламент аналогічний законопроєкт. Однак після протестів опонентів, які порівняли його з репресіями в російському стилі, та після двох ночей жорстоких протестів у Тбілісі, а також критику з боку західних країн, які назвали його прикладом відступу від демократії, законопроєкт було відкликано.

росія майже завершила будівництво військового порту на окупованій частині Грузії - ЗМІ20.03.24, 14:57

Популярні

Новини по темі

Південна Корея зупинила судно, що прямувала з КНДР до рф

 • 22115 переглядiв