pratsivnyky-ttsk-mozhut-buty-prysutni-na-prykordonnykh-punktakh-propusku-dpsu

Працівники ТЦК можуть бути присутні на прикордонних пунктах пропуску - ДПСУ

 • 28081 переглядiв

Представники територіальних центрів комплектування присутні на деяких пунктах пропуску на кордоні України для надання допомоги прикордонникам, але вони не беруть участі в заходах прикордонного контролю.

Представники територіальних центрів комплектування можуть перебувати на пунктах пропуску на кордоні з Україною. А втім, вони не беруть участь в заходах прикордонного контролю. Про це  в  ефірі "Радіо Свобода" заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає УНН.

Деталі

За його словами, працівники ТЦК перебувають на пунктах пропуску на кордоні для того, щоб допомогти працівникам прикордонної служби.

В окремих пунктах пропуску, в окремі години можуть бути присутні представники територіальних центрів комплектування, але вони не беруть участі в заходах прикордонного контролю. Вони там перебувають для того, щоб допомогти прикордонникам у разі, якщо у нас виникають якісь питання щодо документів або інформації стосовно людей, які перетинають. Тоді ми можемо звернутися до тих представників територіальних центрів комплектування, які можуть перебувати в пунктах пропуску

- резюмував Андрій Демченко. 

Доповнення

Речник ДПСУ наголосив, що повістки ж на пунктах пропуску "масово, відкрито чи не відкрито" не видають, оскільки участі в заходах прикордонного контролю представники територіальних центрів комплектування не беруть.

Проте він зауважив, що працівники прикордонної служби можуть звернутися до поліції, щоб вони доставили людину до територіальних центрів комплектування, якщо особа, яка перетикає кордон, подана у розшук до підрозділів Національної поліції України, що може відображатися, наприклад, в системі "Оберіг"

Нагадаємо

Речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що відсьогодні. 17 липня, наявність військово-облікового документа при перетині кордону обов’язкова для всіх чоловіків.

Популярні

Новини по темі