ukenru
pratsivnikiv-dfs-suditimut-za-zbut-danikh-pro-avtomobili

Працівників ДФС судитимуть за збут даних про автомобілі

 • 15070 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. На Черкащині за незаконний збір та збут інформації з обмеженим доступом судитимуть групу осіб, до складу якої увійшли правоохоронці. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області, передає УНН.

Так, прокуратурою за результатами досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ Черкащини, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, до складу якої увійшли правоохоронці органів ДФС однієї з областей України.

Як встановило слідство, обвинувачені, маючи доступ до автоматизованої системи митного оформлення, копіювали інформацію щодо транспортних засобів із вказаної бази та за допомогою месенджерів WhatsApp і Telegram передавали вказану інформацію третім особам - підписникам Тelegram-каналу.

Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361-2 та ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст.361-2 КК України (несанкціонований збут інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, та організація несанкціонованого збуту вказаної інформації).

За вчинене особам загрожує максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, у Києві працівниць Державної фіскальної служби затримали під час отримання хабара у 1800 доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП