ukenru
pozhezhi-na-luganschini-dbr-pidozryuye-scho-ryatuvalniki-gasili-vogon-tilki-na-paperi

Пожежі на Луганщині: ДБР підозрює, що рятувальники гасили вогонь тільки “на папері”

 • 14745 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Державне бюро розслідувань повідомило про підозру працівникам ДСНС, які гасили пожежі в Луганській області тільки “на папері”. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

Цитата:

“Державне бюро розслідувань повідомило про підозру трьом посадовцям ДСНС, які підробляли акти гасіння пожеж на Луганщині. Нагадаємо, що на початку липня 2020 року на території садівничого товариства №5 “Озеро Вовче” в Новоайдарському районі Луганської області виникли масштабні пожежі, внаслідок яких у вогні загинули троє людей, знищено житлові будинки, господарчі споруди та інше майно. Проте, за даними слідства, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали”, - йдеться у повідомленні.

Для викривлення статистичних показників працівники підрозділів ГУ ДСНС у Луганській області через деякий час після пожежі склали акти про пожежу.

Деталі

У ході досудового розслідування слідчі ДБР встановили, що посадові особи вносили неправдиві дані в офіційні документи стосовно керівників гасіння пожежі, сил та засобів, начебто залучених до роботи.

ДБР оголосило трьом посадовцям ДСНС підозру у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

У разі доведення вини посадовцям загрожує штраф від 2 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Доповнення

Збитки через пожежу на Луганщині орієнтовно складають 450 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП