potentsial-zabezpechennia-viiskovykh-potreb-z-derzhbiudzhetu-zrostaie-marchenko

Потенціал забезпечення військових потреб з держбюджету зростає – Марченко

 • 19531 переглядiв

Доходи загального фонду держбюджету за півріччя зросли на 5%, водночас йдеться про зміцнення потенціалу надходжень та фінансування сектору безпеки і оборони. Про це, на своїй сторінці платформи Х, повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко, передає УНН.

Внутрішній потенціал забезпечення надходжень до держбюджету, які спрямовуються на військові потреби, зростає

 – інформує посадовець

Згідно з інформацією Сергія Марченко, rollover за гривневими ОВДП зріс на 17% пунктів. Таким чином ідеться про зростання до 161%, порівнюючи з періодом 2023 року та показником 144%.

Також міністр зазначив, що надходження від акцизів до державного бюджету у першому півріччі 2024 року зросли на 18% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

В Меморандумі МВФ немає чіткого зобов’язання щодо підвищення тарифів на комуналку - Марченко04.07.24, 17:04

Надходження до загального фонду державного бюджету від ПДВ у першому півріччі 2024 року зросли на 42,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшившись з 249,9 млрд грн до 356 млрд грн,

- повідомив Марченко.

В цілому, згідно з інформацією керівника Мінфіну, доходи загального фонду держбюджету за перше півріччя 2024 року зросли на 5% порівняно з аналогічним періодом минулого року, становивши 913,4 млрд грн.

Видатки загального фонду держбюджету збільшилися на 9,7%, до 1,54 трлн грн.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що Україна отримала 2,2 млрд євро від МВФ. Кошти спрямують на соціальні витрати, такі як пенсії, зарплати вчителів, лікарів та інші соціальні програми.

Популярні

Новини по темі

В МХП розповіли про плани на вирощування нішевих культур

 • 19439 переглядiв