ukenru
posol-ukrainy-zamorozhuvannia-viiny-bulo-b-nebezpekoiu-dlia-vsoho-svitu

Посол України: "Заморожування" війни було б небезпекою для всього світу

 • 30311 переглядiв

Посол України в Німеччині відкидає заклики до "заморожування" війни, попереджаючи, що це було б небезпечно для світу і призвело б до подальшої ескалації, оскільки попередні переговори з Росією з 2014 року не змогли запобігти нинішній широкомасштабній війні.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв заперечив заяві лідера німецької фракції СДПН Рольфа Мютценіха про "заморожування" війни. Він посилається на багато раундів переговорів з Росією з 2014 року, в яких брала участь і Німеччина, повідомляє Deutschlandfunk, передає УНН.

Деталі

Це заморожування призвело лише до того, що сьогодні в Європі вирує величезна війна

сказав Макеєв.

Він також відкидає звинувачення Росії в причетності України до теракту під Москвою. За його словами, це "абсурдні звинувачення".

Росія намагається звинуватити Україну в тероризмі, щоб відвернути увагу від власного тероризму. Терористична організація ІД взяла на себе відповідальність за наймасштабнішу атаку в Росії за останні роки. Про ісламістських терористів говорять і російські політики.

Контекст

Німецький політик Рольф Мютценіх закликав заморозити війну в Україні. На його думку, будь-якої миті може відкритися "вікно можливостей" для припинення вогню.

06.10.23, 23:25 • [views_482775]