ukenru
posla-serbiyi-v-ukrayini-viklali-v-belgrad-dlya-konsultatsiy

Посла Сербії в Україні викликали в Белград для консультацій

 • 10285 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Глава МЗС Сербії Івіца Дачич викликав для консультацій сербського посла в Україні Раде Булатовича. Про це повідомляє сайт сербського МЗС, передає УНН.

Міністр планує обговорити з послом актуальні питання відносин з Україною та "подальші заходи", пов’язані з ними.

У сербському МЗС підкреслюють, що Сербія неодноразово заявляла про підтримку територіальної цілісності Україні, що також підтвердилось під час головування Сербії в ОБСЄ.

"Сербія вжила ряд конкретних кроків щодо переслідування сербських громадян, що воюють за кордоном, включаючи Україну, чим продемонструвала прихильність до своїх міжнародно-правових зобов’язань", - зазначили в МЗС Сербії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Белград залишив без відповіді дані Києва про сербів на боці бойовиків на Донбасі

Разом з тим міністр Дачич заявив, що Сербії добре відомо, що українські найманці брали участь у злочинах, скоєних хорватськими силами проти сербського народу в Хорватії, "які Україна, на відміну від Сербії, ніколи не засуджувала".

У міністерстві запевняють, що Сербія як і раніше прихильна до встановлення хороших відносин з Україною на принципах взаємної поваги.

Нагадаємо, лідер опозиційної Сербської радикальної проросійської партії Воїслав Шешель закликав уряд вислати з країни українського посла Олександра Александровича.

Українські Національні Новини

Політика