ukenru
poshuki-zagiblikh-turistiv-na-altayi-zupinyat-na-1-5-misyatsi-cherez-nebezpeku-skhodzhennya-lavini

Пошуки загиблих туристів на Алтаї зупинять на 1,5 місяці через небезпеку сходження лавини

 • 10906 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Пошукова операція на місці загибелі туристів в горах Алтаю на Південно-Чуйському хребті в Росії буде припинено на 1,5 місяці через те, що там існує небезпека нового сходження лавини. Рятувальники в суботу повернуться на точки базування. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"В результаті обстеження території з'ясувалося, що для рятувальників існує небезпека сходу повторної лавини: вони піднялися на вершину і побачили скупчення снігових мас, крім того, там погана погода. Фахівці обстежили всю територію - глибина зійшла лавина дозволяє працювати з триметровим щупом, залишився один ділянку - там занадто велика глибина. На півтора місяця припиняються роботи - лавина підтане, і можна буде продовжувати роботи ", - сказали в МНС.

30 рятувальників на двох вертольотах сьогодні вилетять з місця трагедії і відвезуть в Горно-Алтайськ два тіла туристів, які виявили раніше, але через погану погоду не могли доставити на впізнання.

Нагадаємо, на Південно-Чуйському хребті 6 травня під лавину потрапила туристична група з дев'яти осіб. Семеро загинули, двом дівчатам вдалося врятуватися. Повідомити про подію ті, що вижили, змогли тільки в середу, 8 травня. Рятувальники ведуть пошуки на місці сходження лавини, виявлено п'ять тел.

Українські Національні Новини

Новини Світу