poserednykamy-mizh-ukrainoiu-ta-rf-mozhut-buty-tilky-seriozni-ta-sylni-soiuzy-zelenskyi

Посередниками між Україною та рф можуть бути тільки серйозні та сильні союзи - Зеленський

 • 62294 переглядiв

Посередниками між Україною та росією можуть  бути тільки серйозні, сильні союзи, зокрема такі країни як США, Китай.  Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час під час пресконференції у Варшаві, передає кореспондент УНН.

"Я не знав про те, що він (Орбан – ред.) летить в москву. Це його незалежний вибір. Що стосується того, чи може він бути посередником? Немає посередництва між росією та Україною. Можуть посередниками бути тільки серйозні, сильні союзи", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що весь світ може змусити росію зупинити війну.

"Це не про посередництво – це про можливості. В тебе повинна бути економіка, яка впливає на росію, або росія та путін залежать від цього, або в тебе дуже потужна армія, яку боїться путін, яка сильніша ніж російська. Чи багато таких країн у світі? Небагато. Я думаю, що США така країна, я думаю, що Китай така країна, і я думаю - ЄС. Не якась одна країна в ЄС, ні - весь Євросоюз. Це дійсно може бути така посередницька місія, тому ми запропонували можливість, як тиснути на росію та як зупинити путіна - для цього потрібно об'єднати всі сили", - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що путін не поважає тих, хто слабкий.

"І навіть, якщо він зустрічається з тією чи іншою державою – це не значить, що він хоче закінчити війну. Він хоче продемонструвати якісь кроки, але за цією демонстрацією завжди у нього йде кривава демонстрація, яку він й продемонстрував сьогодні зранку в Україні", - сказав Зеленський.

Зеленський пояснив, яка модель та в яких сферах може бути використана для знаходження рішень з рф 30.06.24, 18:10

Доповнення

Зеленський заявляв, що Китай міг би зіграти колосальну роль у завершенні війни, зокрема, допомогти тиснути у цьому питанні на російського диктатора володимира путіна.

Reuters повідомляло, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив російському президенту володимиру путіну, що Анкара може допомогти припинити війну рф проти України, але прессекретар путіна заявив, що Ердоган не може відігравати роль посередника.

російський диктатор володимир путін заявив, що завершити війну з Україною через посередників неможливо.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО

     • 40657 переглядiв