ponad-60percent-osvitian-z-pryfrontovykh-terytorii-vidchuvaiut-emotsiinu-nestabilnist-doslidzhennia

Понад 60% освітян з прифронтових територій відчувають емоційну нестабільність – дослідження

 • 3664 переглядiв

Емоційну стабільність відчуває менше ніж 40% працівників освіти з прикордоння та прифронтових територій. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України, посилаючись на дослідження "Реалії освітян у військових умовах. Який слід залишає війна на психоемоційному стані вчителів та дітей?", яке провела освітня фундація "GoGlobal", передає УНН.

Деталі

Дослідження було проведено з 27 вересня до 14 жовтня 2023 року. Загалом опитано 4 460 людей віком від 24 років, які обіймають посади вчителя, директора, заступника директора чи соціального педагога. Опитані працюють з учнями понад 2 роки та проживають в Чернігівській, Херсонській, Сумській, Харківській, Запорізькій чи Миколаївській областях.

Згідно з результатами, 82% з цих освітян відзначають, що стали більш тривожними. До того ж дослідження показало, що 87% освітян з прикордонних громад потребують більше часу на відновлення сил, а 78% відчувають спустошеність і постійну втому.

Окрім цього 58% вчителів прямо просять про підтримку. У педагогів і шкільних адміністративних працівників є запити на професійні та психологічні тренінги, групові заняття, індивідуальні консультації з психологом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 48% дітей бояться гучних звуків через війну — опитування матерів

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У росії оголосили у розшук очільника КМВА: деталі

     • 4235 переглядiв

    На кордоні з білоруссю всі пункти пропуску заміновані - ДПСУ

     • 4052 переглядiв

    Роками ґвалтував доньку: судитимуть жителя Дніпра

     • 2931 переглядiв