ukenru
pomer-rezhiser-vadim-kostromenko

Помер режисер Вадим Костроменко

 • 19114 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Кінооператор, кінорежисер Одеської кіностудії Вадим Костроменко, який останні роки боровся з тяжкою хворобою, пішов з життя 1 листопада. Про це УНН повідомили у Національній спілці кінематографістів України.

"1 листопада пішов з життя Костроменко Вадим Васильович - кінооператор, кінорежисер Одеської кіностудії. Вадим Васильович - один з старіших та найвагоміших майстрів вітчизняного кіномистецтва. Костроменко починав як оператор, сьогодні ж він є режисером-постановником, чиї твори стали класикою українського кіно та телебачення", - повідомляється на сайті спілки.

Відомими режисерськими роботами Вадима Костроменка стали кінострічки "Квартет Гварнері" (1978 рік) і "Секретний фарватер" (1986 рік). Він також був автор книг "У кадрі та за кадром", "Нариси історії Одеської кіностудії", підготовленого ним каталог одеських фільмів від німого кіно до стрічок ХХІ століття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із перших виконавців рок-н-ролу помер у США

"Навіть попри тяжку хворобу, що переслідувала Вадима Костроменка останні роки, він до останнього залишався відданим улюбленій справі, продовжуючи і музейну діяльність, і педадогічну, і роботу над новою книгою, і зйомки у фільмах", - додали у спілці.

Прощання з Вадимом Костроменко відбудеться у п'ятницю, 3 листопада, об 11:00 на Одеській кіностудії.

Нагадаємо, у Німеччині помер український художник Борис Бергер.

Українські Національні Новини

Культура