polskyi-miliarder-planuie-podaty-do-sudu-na-meta-cherez-feikovu-reklamu

Польський мільярдер планує подати до суду на Meta через фейкову рекламу

 • 36400 переглядiв

Рафал Бжоска планує судитися з Meta через фальшиву рекламу з його зображенням на Facebook та Instagram. Він вимагатиме припинення порушень та великої компенсації на благодійність.

Польський мільярдер Рафал Бжоска та його дружина планують подати до суду на компанію Meta через фальшиву рекламу у Facebook та Instagram, яка містить його обличчя та неправдиву інформацію про неї, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Бжоска сказав, що вони ще не визначилися з юрисдикцією для подання запланованого позову, який стане ще однією в серії глобальних спроб притягнути інтернет-гіганта до відповідальності за рекламу, яка продовжує з’являтися навіть після того, як користувачі повідомляють компанії про проблеми.

Представник Meta сказав, що компанія видаляє неправдиву рекламу зі своїх платформ, коли дізнається про неї, і співпрацює з місцевою владою, щоб боротися з шахраями.

Бжоска, творець польської компанії InPost (INPST.AS) для зберігання посилок, сказав, що повідомив Meta про проблему на початку липня, але вона не знайшла рішення.

"Ми плануємо подати приватний позов проти Meta... Ми ще не визначили, в яких юрисдикціях будемо судитися з Meta. Ми приймемо рішення протягом наступних кількох тижнів. Ми розглядаємо абсолютно всі сценарії, включаючи судовий позов у США, якщо в Європі буде бездіяльність", - сказав Бжоска Reuters.

Бжоска сказав, що він і його дружина вимагатимуть, щоб Мета припинив отримувати вигоди від просування контенту, який порушує їхні права, і великої компенсації, пожертвованої благодійній організації, відповідно до рівня доходів від реклами від поширення такого типу дезінформації.

Meta дивує своїм прибутком, порівняно з Microsoft і Google: зріст на 73% пов’язаний з ШІ01.08.24, 20:34

Популярні

Новини по темі

У Сумах пролунали вибухи під час повітряної тривоги

 • 37531 переглядiв

Суха погода в Україні 13 серпня: температура до 32° на півдні

 • 33878 переглядiв

Трамп заявив, що "повернеться" на місце замаху в жовтні

 • 108468 переглядiв

Землетрус магнітудою 4,4 бала стався на півдні Каліфорнії

 • 22513 переглядiв