ukenru
politvyazen-zeytullayev-zaklikav-do-rishuchoyi-borotbi-za-svobodu-v-krimu

Політв’язень Зейтуллаєв закликав до рішучої боротьби за свободу в Криму

 • 9556 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Український політв’язень Руслан Зейтуллаєв, засуджений російською владою в Криму за "тероризм", звернувся до громадських активістів боротися з репресіями та дискримінацією кримських татар на окупованому півострові. Про це повідомляє УНН з посиланням на відкрий лист політв’язня, опублікований російським журналістом Антоном Наумлюком

"Сьогоднішній, так званий "цивілізований світ" не в змозі боротися з несправедливістю. І фактично він є "мовчазним спостерігачем" всього, що відбувається", - написав Зейтуллаєв.

На його переконання, такі речі як права людини, свобода совісті тощо існує лише на папері, а тому будь-які заяви про засудження незаконних дій по відношенню до кримських татар не мають сили.

Політв’язень запропонував новий формат боротьби за права людини і свободу кримських татар:

1. Щодо дискримінації кримських татар-мусульман мають прийматися не тільки рішення, що будуть фактично лише на папері, а й їх практичне застосування в житті.

2. Говорити завжди і всюди, наприклад, на круглих столах, семінарах, конференціях, форумах, в якому положенні знаходяться громадські активісти, громадські журналісти, волонтери та подібні їм люди в Криму.

3. Продовжувати готувати різнорідні проекти для в’язнів сумління та їх сімей у Криму та за його межами на підтримку політв’язнів.

"Застосуйте максимум зусиль для здійснення будь-яких ініціатив, направлених на зміну порочної дійсності", - закликав Зейтуллаєв.

Раніше повідомлялося, що МЗС України назвало переслідування Росією кримських татар проявом расової дискримінації.

Нагадаємо, у квітні Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії засудив фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” Руслана Зейтуллаєва до 12 років позбавлення волі. 

Українські Національні Новини

Політика