ukenru
politico-yes-zaproponuie-perehovornu-ramku-dlia-vstupu-ukrainy-ale-uhoda-dlia-startu-perehovoriv-maloimovirna-do-chervnevykh-vyboriv

Politico: ЄС запропонує переговорну рамку для вступу України, але угода для старту переговорів малоймовірна до червневих виборів

 • 24596 переглядiв

ЄС запропонує переговорні рамки для вступу України та Молдови, але офіційні переговори навряд чи розпочнуться до виборів до Європейського парламенту в червні 2024 року через необхідність досягнення згоди між усіма 27 країнами-членами ЄС.

Єврокомісія, як очікується, запропонує переговорну рамку для вступу України, але угода для старту офіційних переговорів навряд чи буде до виборів до Європейського парламенту в червні 2024 року, повідомляє Politico, пише УНН.

Деталі

Для України та Молдови у ЄС, як вказано, збираються зробити ще один крок у процесі розширення. 

"Європейська комісія у вівторок запропонує так звані рамки переговорів, які встановлюють керівні принципи та основні принципи переговорів про вступ. Потім ці тексти мають обговорити країни ЄС. Дипломати та офіційні особи ЄС попереджають, що угода між 27 європейськими столицями, необхідна для офіційного початку переговорів, навряд чи буде до червневих виборів до Європарламенту", - пише видання.

Для деяких країн ЄС, включаючи Австрію, як зазначається, було життєво важливо, щоб прогрес щодо України та Молдови йшов пліч-о-пліч із прогресом щодо майбутнього вступу Боснії та Герцоговини. Як очікується, Європейська комісія оголосить у вівторок, що Боснія повинна розпочати переговори про вступ до ЄС.

Україна за два роки виконає "домашню роботу" щодо вступу до ЄС - Стефанішина11.03.24, 17:22 • [views_0]