podvyh-dyplomatii-baiden-ofitsiino-pidtverdyv-obmin-viazniamy-mizh-ssha-ta-rf

"Подвиг дипломатії": Байден офіційно підтвердив обмін в'язнями між США та рф

 • 15625 переглядiв

Президент США Джо Байден оголосив про обмін 24 в'язнями між США та Росією, включаючи американців та росіян. Обмін відбувся за участю Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії та Туреччини.

Сьогодні, 1 серпня, президент США Джо Байден офіційного оголосив про обмін в'язнями між москвою та Вашингтоном. Про це пише УНН з посиланням на заяву лідера Білого дому в X.

Деталі

Сьогодні троє американських громадян і один американський власник грін-карти, які були несправедливо ув'язнені в Росії нарешті повертаються додому: Пол Вілан, Еван Гершкович, Алсу Курмашева, Володимир Кара-Мурза.  Угода, яка забезпечила їм свободу, була подвигом дипломатії

 - заявив Байден. 

За його словами, США вдалось домовитись з росією про звільнення 16 осіб в тому числі п'ятьох німців і семеро росіян громадяни, які були політичними в'язнями у своїй країні.

Він також підтвердив, що обмін відбувся за участю низки інших країн та подякував їм за допомогу.

Там вдячний нашим союзникам, які підтримували нас протягом важких і складних переговорів для досягнення цього результату, включаючи Німеччину, Польщу, Словенію, Норвегію та Туреччину. Це яскравий приклад того, чому в цьому світі життєво важливо мати друзів, яким ти можеш довіряти

- наголосив Джо Байден. 

Доповнення

Як пише WJS, Байден взявся за угоду про обмін щодо політв'язнів, коли  повідомив світ про те, що вибуває з президентських перегонів. Тоді 21 липня він подзвонив прем’єр-міністру Словенії, чия країна надавала двох засуджених російських шпигунів для обміну, щоб отримати помилування, необхідне для угоди. продовжити. 

Згодом директор ЦРУ Вільям Бернс відвідав Туреччину, щоб зустрітися зі своїм колегою та завершити логістику для обміну.

Нагадаємо

У четвер, 1 серпня турецькому аеропорту відбувся найбільший з часів Холодної війни обмін в'язнями між США та Росією. Серед звільнених - журналісти, політики та інші громадяни, загалом 24 особи з обох сторін.

Популярні

Новини по темі

Перший у світі закон про ШІ набув чинності у ЄС

 • 13041 переглядiв