podoliak-pro-informatsiiu-shchodo-nadkhodzhennia-f-16-v-ukrainu-my-ne-budemo-tse-komentuvaty

Подоляк про інформацію щодо надходження F-16 в Україну: "ми не будемо, це коментувати"

 • 29034 переглядiв

Радник голови ОП заявив, що Україна не коментуватиме інформацію про отримання F-16. Він назвав це темою, де доречний 'туман війни', оскільки це має відображатися на полі бою.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що українська сторона не буде коментувати надходження нібито в Україну першої партії винищувачів F-16. Він додав, що це та тема, де "туман війни" дуже доречний, тому що це має відповідним чином відображатися на полі бою. Про це він сказав в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Я бачу, що це відображається в якості інформаційних спекуляцій й хотілося б, щоб цих спекуляцій було менше. І все ж таки треба завжди звертати увагу на офіційні коментарі. До речі, в публікації Bloomberg немає посилання на якесь офіційне джерело, звідки вони це взяли. Я вже не говорю про українську сторону, тому що ми не будемо це коментувати, ні "так", ні "ні". Чому? Тому що для нас це фактор суттєвого виживання. Мається на увазі авіаційної компоненти. Точно говорити про те, чи в нас є, чи їх немає - в нас час це непотрібно. Але в них навіть немає посилання на джерела якісь на заході

- сказав Подоляк 31 липня коментуючи інформацію про, те що Україна отримала першу партію F-16.

За його словами, це спотворює інформаційний простір, спотворює реальні очікування.

Спотворює уявлення про те з якими складнощами стикається Україна з точки зору забезпечення цього етапу війни, якими необхідними видами зброї. Тому я раджу завжди чекати на офіційні підтвердження...Україна не робить офіційних заяв, якщо будемо отримувати ті, чи інші види зброї. Президент або Головнокомандувач будуть це коментувати

 - зазначив Подоляк.

На запитання, чи це та тема, де "туман війни" дуже доречний, Подоляк відповів:" Дуже доречний, тому що це має відповідним чином відображатися на полі бою".

Зеленський заявив, що перші F-16 не зіграють ключової ролі 18.05.24, 17:31

Контекст

31 липня Bloomberg повідомило, що Україна отримала від союзників першу партію літаків F-16. Це – перший інсайт про появу довгоочікуваних багатоцільових винищувачів в українському небі.

Також у соцмережах ширяться фото та відео нібито з цими літаками в Україні. Встановити автентичність цих кадрів поки що неможливо.

Згодом міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс повідомив, що Україна вже отримала винищувачі F-16 в рамках міжнародної допомоги від союзників.

The Times з посиланням на своє джерело повідомляло, що в Україну були поставлені шість винищувачів F-16 з Нідерландів.

У Білому домі відмовились коментувати інформацію стосовно того, що, за інформацією медіа, перші F-16 від партнерів вже надійшли в Україні. Водночас Білий дім підкреслив, що до кінця літа F16 будуть готові до польотів в Україні.

Популярні

Новини по темі

Знамениті окуляри Джона Леннона продані на аукціоні

 • 29829 переглядiв

У поїздів Київ-Перемишль оновлять розклад з 10 серпня

 • 11266 переглядiв