ukenru
podarovanu-lavrovu-ikonu-z-luganska-bosniya-poverne-ale-ne-ukrayini

Подаровану Лаврову ікону з Луганська Боснія поверне, але не Україні

 • 21305 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Голова Президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік обіцяє повернути ікону з Луганська, яку він передав главі російського міністерства закордонних справ Сергію Лаврову, тим, хто її йому передав. Про це він заявив сьогодні журналістам, передає УНН з посиланням на Dnevni avaz.

На прохання прокоментувати справу він сказав, що в Федерації Боснії і Герцеговини була "сфабрикована фальшива історія", і що Україна ніколи не піднімала питання про зникнення ікони.

"Це сімейна ікона. Навіть сьогодні влада в Україні не шукала цю ікону. Ви придумали історію, посол України сказав, що вона заснована на повідомленнях ЗМІ, отже, на вашій брехні. На підставі цього ви влаштували роман... Я подзвоню людям, які подарували мені цю ікону, я поверну її їм публічно, і нехай вони пояснять інші речі", - сказав Додік.

Нагадаємо, раніше офіс сербського члена президії Боснії і Герцеговини Мілорада Додіка повідомив посольство України в Боснії і Герцеговині про те, яким чином вона опинилася на території іншої держави та як потрапила до політика.

У свою чергу Україна звернулася до Боснії і Герцеговини з проханням невідкладно передати їй ікону для проведення детальних експертиз.

Як повідомляв УНН, в грудні посольство України в Боснії і Герцеговині направило ноту до Міністерства закордонних справ БіГ з проханням надати докладну інформацію про те, чому 300-річну українську ікону подарували міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову.

Ікону Лаврову 14 грудня подарував головуючий президії Боснії і Герцеговини (БіГ), сербський представник Мілорад Додік, коли той відвідував БіГ.

18 грудня прокуратура Боснії і Герцеговини порушила справу про те, як українська золота ікона прибула в країну.

Українські Національні Новини

Політика