po-kozhnomu-iz-zruinovanomu-budynku-v-kharkovi-provodiatsia-ekspertyzy-shchob-zrozumity-dotsilnist-vidnovlennia-miskyi-holova

По кожному із зруйнованому будинку в Харкові проводяться експертизи, щоб зрозуміти, доцільність відновлення – міський голова

 • 90113 переглядiв

У Харкові на сьогодні зруйновано 4,5 тисячі будинків

У Харкові наразі зруйновано 4,5 тис. будинків. По кожному з будинків проводяться експертизи, щоб зрозуміти, чи буде доцільно його відновлювати, чи зносити і будувати новий на тому ж місці. Про це розповів мер Харкова Ігор Терехов в ефірі телемарафону, передає УНН.

У Харкові є унікальний проєкт відбудови, який передбачає зведення будинків, які будуть побудовані із підземними паркінгами, і вони будуть відповідати всім вимогам енергозбереження.

Деталі

"Таких руйнацій, які є в Харкові, немає в жодному місті в Україні. Сьогодні 4,5 тис. будинків розтрощено. Ми по кожному будинку робимо експертизу. Це експертиза, яка оцінює наскільки можливо відбудувати цей будинок. Потім робимо фінансову експертизу, яка оцінює витрати, які потрібно зробити, щоб відбудувати цей будинок і, які витрати необхідно зробити, щоб побудувати новий будинок. Коли мова йде про зведення нового будинку і це коштує стільки, скільки необхідно на його ремонт, то звісно ми будемо будувати нові будинки. Ми маємо унікальний проєкт відбудови і це зовсім інші будинки, які будуть побудовані із підземними паркінгами, і вони будуть відповідати всім вимогам енергозбереження. У кожному окремому випадку ми робимо все окремо, щоб і люди, і будівельники розуміли, що будемо робити", - сказав Терехов.

Доповнення

Раніше Ігор Терехов заявляв, що в Харкові будинки, які зазнали масштабних руйнацій та не підлягають відновленню, зноситимуть, а на їхньому місці зводитимуть нові.

.

Популярні

Новини по темі

Повітряні сили повідомили про ракетну небезпеку

 • 33746 переглядiв

Зеленський привітав Францію з Днем взяття Бастилії

 • 94405 переглядiв

На Чернігівщині у річці потонула 2-річна дитина

 • 18653 переглядiв