planuietsia-vyvezty-21-dytynu-u-shesty-naselenykh-punktakh-donechchyny-zaprovadzheno-prymusovu-evakuatsiiu

Планується вивезти 21 дитину: у шести населених пунктах Донеччини запроваджено примусову евакуацію

 • 15165 переглядiв

Координаційний штаб погодив примусову евакуацію 21 дитини з батьками з шести населених пунктів Донецької області через безпекову ситуацію. Евакуйованим забезпечать безкоштовний прихисток, гуманітарну допомогу та психологічну підтримку.

Члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану погодили рішення про запровадження примусової евакуації дітей з шести населених пунктах Донеччини, з яких планується евакуювати 21 дитину з їхніми батьками або іншими законними представниками.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає УНН.

Деталі

Як йдеться в повідомленні, члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на засіданні під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук погодили рішення про запровадження примусової евакуації дітей з шести населених пунктах Донеччини. Відповідне рішення прийнято через безпекову ситуацію в області.

Учасники Коордштабу одноголосно підтримали проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області. Загалом планується евакуювати 21 дитину з їхніми батьками або іншими законними представниками. У більш безпечних регіонах евакуйовані діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо

- повідомили в міністерстві. 

Нагадаємо

Рятувальники евакуювали 73 людей з Покровського району Донецької області, серед них 21 дитина та 7 маломобільних осіб. Влада закликає громадян не ризикувати життям і наголошує на необхідності евакуації.

Популярні

Новини по темі