ukenru
pivnichna-koreia-protestuvala-novu-hiperzvukovu-raketu-khvason-16v

Північна Корея протестувала нову гіперзвукову ракету “Хвасон-16В”

 • 21319 переглядiв

Північна Корея успішно випробувала нову гіперзвукову ракету середньої дальності Hwasong-16B, яку Кім Чен Ин назвав ключовим елементом стримування таких ворогів, як США, Південна Корея і Японія.

Північна Корея повідомила про успішне випробування ще однієї нової гіперзвукової ракети, яку Кім Чен Ин назвав ключовим елементом стримування, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Північна Корея оголосила про проведення ще одного успішного випробування нової гіперзвукової ракети середньої дальності на твердому палив "Хвасон-16В", яке відбулося в умовах зростаючої напруженості у відносинах з сусідніми країнами та США, що підтверджує їхнє продовження розвитку ракетно-ядерної програми.

Державні ЗМІ Північної Кореї оприлюднили звістку про випробування нової ракети через 24 години після того, як військові Південної Кореї та Японії зафіксували запуск ракети з внутрішніх районів Північної Кореї у напрямку Японського моря.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин особисто спостерігав за випробуванням, назвавши ракету "Хвасон-16В" ключовим елементом своєї політики стримування, яку він зобов'язався продовжувати для протистояння своїм ворогам, зокрема США, Південній Кореї та Японії.

Нагадаємо

Північна Корея запустила балістичну ракету в море під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Південної Кореї, що призвело до ескалації регіональної напруженості.