piv-roku-proiektu-zrobleno-v-ukraini-rezultaty-dlia-kyivshchyny

Пів року проєкту "Зроблено в Україні": результати для Київщини

 • 14107 переглядiв

У Київській області за півроку реалізації проєкту "Зроблено в Україні" досягнуто значних результатів. Відкрито офіс підтримки бізнесу, погоджено гранти для ветеранів, видано мікрогранти та розвиваються індустріальні парки.

У Київській області в рамках масштабного проєкту "Зроблено в Україні" за півроку  було, зокрема, відкрито офіс підтримки малого і мікробізнесу, погоджено 53 заяви щодо надання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу, прийнято 466 позитивних рішень на видачу мікрогрантів. Про результати півріччя реалізації проєкту на Київщині розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, передає УНН.

В умовах війни важливо підтримувати виробництво та продаж саме свого – українського. Адже все це про розвиток нашої економіки, збереження робочих місць, сплату податків, конкурентоздатність, прогрес та інновації попри війну. Врешті решт – це про нашу національну безпеку. Чи не щодня спілкуюся з підприємцями Київщини. І точно знаю: нам є чим пишатися!

- написав Кравченко у Facebook.

Що вже реалізували на Київщині: 

  • В Обухові відкрили перший на Київщині офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні». Триває робота щодо розширення мережі офісів. 

 Підприємці там можуть отримати інформацію, консультації та допомогу в оформленні документів, написанні бізнес-планів, подачі документів на гранти та інші програми підтримки малого і мікробізнесу.

  • 25 підприємців вже отримали індивідуальні консультації щодо програм підтримки малого та мікробізнесу;
  • 2 підприємці – допомогу з написанні бізнес-плану та готують заявки на грант на розширення бізнесу.;
  • В рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» спільно з Фондом розвитку підприємництва запровадили додаткове відшкодування частини відсотків до рівня 0% річних суб’єктам мікро-, малого та середнього підприємництва. Цього року 133 таких субʼєкти за інвестиційними договорами вже отримали 8,3 млн грн компенсації кредитної ставки;
  • З початку дії урядової програми єРобота 56 підприємств переробної галузі Київщини отримали гранти на розвиток бізнесу на суму майже 287,5 млн грн. 
  • З початку року погоджено 53 заяви щодо надання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу. Загальна сума майже 24,9 млн грн. Буде створено 101 нове робоче місце; 
  • В рамках програми «Власна справа» з початку року прийнято 466 позитивних рішень на видачу мікрогрантів. Їх загальна сума майже 109,9 млн грн. Це дозволить створити 877 нових робочих місць у переробній промисловості, освіті, організації харчування;
  • З початку 2024 в Київській області видано 28 кредитів на придбання житла за програмою єОселя;
  • Активно розвиваються індустріальні парки. На Київщині зареєстровано 12 індустріальних парків. Вже працюють індустріальні  парки  «Біла Церква», «Фастіндастрі», інші – розбудовуються та залучають інвесторів. Крім того, парк «Пачворк: Біла Церква» не включено до Реєстру індустріальних парків, але він працює за їх принципом. Реалізовуємо ідею створення Кластеру індустріальних парків Київщини.;
  • Для збільшення експорту продукції підприємств Київщини підписали меморандум з Експортно-кредитним агентством;
  •  Презентували органам місцевого самоврядування каталог «Українська техніка для громад». Він включає 255 одиниць техніки, які виробляються на 32 підприємствах з 14 областей України. 8 підприємств розташовані у Київській області.

На Київщині запускають новий проєкт підтримки ветеранів та їхніх родин25.07.24, 17:01

Популярні

Новини по темі

В Україні послабили графіки відключень світла по областях

 • 14491 переглядiв

Вбивство Фаріон: в МВС заявили, що зброю ще не знайшли

 • 10984 переглядiв