pislya-rishennya-sudu-schodo-sternenka-v-op-vzyalisya-za-vidnovlyuvalni-roboti-bilya-dverey

Після рішення суду щодо Стерненка в ОП взялися за відновлювальні роботи біля дверей

 • 15506 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. У будівлі Офісу Президента інтенсивніше зайнялися відновлювальними роботами біля дверей, які розмалювали під час березневої акції з вимогою справедливості для активіста Сергія Стерненка, якому напередодні дали умовний термін в одній зі справ, де він фігурує, пише УНН.

Деталі

Так, біля дверних отворів, де замість дверей ще з кінця березня - дерев'яні плити, працюють робітники, зокрема, і на риштуванні.

Судячи з інструментів, вони, вочевидь, роблять заміри у районі дверей і готують поверхню для їх відновлення.

Контекст

У Києві 20 березня біля Офісу Президента відбулася акція протесту з вимогою справедливості для активіста Сергія Стерненка, якого суд першої інстанції засудив до реального терміну у так званій справі про "300 гривень". Активісти підійшли практично впритул до будівлі з плакатами та гучною музикою. Протестувальники почали застосовувати піротехніку — димові шашки, петарди та фаєри. Почали кидати фарбою в будівлю ОП та розписувати фарбою стіни й двері.

Орієнтовну вартість робіт з ремонту та відновлення будівлі Офісу Президента, після акції на підтримку одеського активіста Сергія Стерненка, у ДУС оцінили в 1 571 610 гривень. На очищення стін від фарби було витрачено 199 тис. грн.

31 травня Одеський апеляційний суд скасував вирок активісту Сергію Стерненку у справі про викрадення колишнього депутата Сергія Щербіча, яку ще називали справою про "300 гривень", давши один рік умовно.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Рада підтримала законопроект про кредитні спілки

     • 17476 переглядiв

    Рада хоче змінити Кодекс України з процедур банкрутства

     • 14781 переглядiв

    Гороскоп на 1 - 6 червня

     • 7269 переглядiв

    У Києві за добу ще 434 хворих на коронавірус, померли 5 людей

     • 14316 переглядiв