pislia-urazhennia-poromu-slavianin-rosiiany-mozhut-zbilshyty-navantazhennia-na-krymskyi-mist-pletenchuk

Після ураження порому "славянін" росіяни можуть збільшити навантаження на Кримський міст - Плетенчук

 • 35399 переглядiв

Після ураження порому "славянін" у порту "кавказ" окупанти можуть спробувати збільшити навантаження на Кримський міст, у намаганні розв'язати логістичні проблеми.

Замінити уражений Україною російський пором "славянін" у порту "кавказ" окупантам нічим, тому для забезпечення логістичних потреб вони можуть намагатися збільшити навантаження на Кримський міст. Про це розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає УНН.

Замінити пором немає чим, тому що це був фактично останній пором в Азово-Чорноморському регіоні. Теоретично можуть спробувати щось звідкись завезти, але поки що наразі інформації з цього приводу немає. Звісно, що вони ще будуть по інерції якийсь час мати запаси. Будуть намагатися, мабуть, збільшити навантаження на міст. Але повноцінної заміни наразі не вбачається

- сказав Плетенчук.

Нагадаємо

23 липня Військово-морські сили ЗСУ спільно із іншими підрозділами Сил оборони в порту "кавказ" завдали суттєвих пошкоджень ворожому порому "славянін", який використовувався для військових цілей. Це третій і останній залізничний пором, який рф мали у зазначеному регіоні.

Як вказали у британській розвідці, ураження Україною російського порому "славянін" створить для рф додаткові логістичні проблеми в постачанні окупаційних сил на півдні України та експорті скрапленого нафтового газу.

Раніше Плетенчук заявляв, що пором "славянін" забезпечував угрупування окупантів на півострові та на півдні України. Після ураження судна Азовське море позбавилося російських військових кораблів.

З'явились супутникові фото наслідків українського удару по порту Кавказ у краснодарському краї31.05.24, 21:00

Популярні

Новини по темі

На півдні та сході знищили 7 ворожих дронів-розвідників

 • 28415 переглядiв

Raiffeisen Bank починає скорочувати свої операції в росії - Bloomberg

 • 12036 переглядiв