pidtrymka-mikropidpryiemnytstva-veterany-na-vinnychchyni-vidkryvaiut-kaviarni-vetapteky-ta-rozvyvaiut-teplychne-hospodarstvo

Підтримка мікропідприємництва: ветерани на Вінниччині відкривають кав'ярні, ветаптеки та розвивають тепличне господарство

 • 11234 переглядiв

Ветерани на Вінниччині відкривають кав'ярні, ветаптеки та розвивають тепличне господарство.

На Вінниччині допомагають ветеранам та їхніми родинам у відкритті та розвитку власної справи. Грантування таких ініціатив стало можливим завдяки конкурсу "Підтримка мікропідприємництва ветеранів війни та їхніх родин: від ідеї до реалізації на Вінниччині". 10 авторів бізнес-ідей отримали гранти до 100 тис. грн, передає УНН.

Деталі

Проєкт реалізується Громадською організацією "Соціальний центр Вінниччини" спільно з Українським ветеранським фондом Мінветеранів у межах ініціативи #Варто+ГО, за підтримки Благодійного фонду "МХП-Громаді", який розвиває програму реінтеграції та реадаптації наших захисників "МХП Поруч".

"Це - універсальна програма, яка була запущена для того, щоб комплексно підтримати ветеранів та їхні родини. У межах цієї ініціативи у нас було передбачене досить чітке навчання. Аби кожен ветеран, який повернувся, у якого є якась бізнес-ініціатива, з якою він хоче розвиватися - міг податися до нас", - коментує керівник відділу національних проєктів Благодійного фонду "МХП-Громаді" Володимир Панченко.

Один з переможців конкурсу - Василь Бобрик – вчитель математики з Ладижина. У 2022 році Василь долучився до підрозділу територіальної оборони. Півтора року був у війську, брав участь у боях. Після важких подій у Бахмуті повернувся до педагогічної діяльності, отримавши відстрочку. У цивільному житті має захоплення - вирощувати городину в теплиці. Зарплата, яку зараз отримує вчитель, становить 12 тисяч гривень. На ці гроші треба "прогодувати" двох дітей, до того ж старшому треба вступати до вишу. Саме тому Василь ризикнув і подав свою заявку на участь у конкурсі.

Детальніше про інших переможців конкурсу - у сюжеті УНН.

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі