pidpalyv-avtivku-ukrainskoho-viiskovosluzhbovtsia-u-kharkovi-zatrymaly-molodyka

Підпалив автівку українського військовослужбовця: у Харкові затримали молодика

 • 12980 переглядiв

18-річний чоловік підпалив автомобіль українського військовослужбовця на замовлення. Підозрюваний отримав 40 тис. грн за злочин, ймовірно, від кураторів з рф.

Правоохоронці затримали у Харкові 18-річного хлопця, який підпалив на замовлення автомобіль українського військовослужбовця. Куратори чоловіка, ймовірно, є представниками рф, вважають в областній прокуратурі, повідомляє УНН.

Деталі

За даними слідства, вночі 26 липня на вул. Чеботарській в Холодногірському районі Харкова молодик підпалив автомобіль "Land Rover Range Rover" камуфляжного кольору. Зробив це за допомогою пляшки з легкозаймистою сумішшю, яку приготував заздалегідь. Автомобіль вигорів вщент. 

Зловмисник втік з місця злочину, однак правоохоронці оперативно викрили молодика і затримали його.

Встановлено, що підозрюваний, маючи на меті заробити грошей, відгукнувся на оголошення із завданням вишукувати автомобілі українських захисників та знищувати транспортні засоби. За успішно виконане завдання молодик отримав 40 тисяч гривень — втім, ця сума в декілька разів менше, ніж обіцяли "роботодавці"

- розповіли в прокуратурі. 

Йому повідомили про підозру  за фактом умисного пошкодження чужого майна, вчиненого шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України).

Наразі правоохоронці встановлюють причетність підозрюваного до вчинення аналогічних злочинів, а також вживають заходів для встановлення "кураторів", — ймовірно, з рф, — на замовлення яких молодик вчиняв протиправні дії.

У Рівному затримали рецидивіста, який на замовлення фсб підпалив службовий пікап ЗСУ24.07.24, 13:36

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

Популярні

Новини по темі

На півдні та сході знищили 7 ворожих дронів-розвідників

 • 29444 переглядiв

Raiffeisen Bank починає скорочувати свої операції в росії - Bloomberg

 • 13189 переглядiв