piatyi-indiiets-zahynuv-voiuiuchy-za-rosiiu-v-ukraini-afp

П'ятий індієць загинув, воюючи за росію в Україні - AFP

 • 21318 переглядiв

22-річний індієць Раві Моун загинув, воюючи на боці росії в Україні. Це п'ята підтверджена смерть громадянина Індії у цій війні, сотні індійців найняті росією для посилення своїх сил.

Індійський солдат, який воював разом з російською армією, загинув у війні рф проти України, повідомив один із його родичів у понеділок, це вже п’ята підтверджена смерть громадянина Індії під час війни, повідомляє AFP, пише УНН.

Деталы

Сотні індійців є серед тисяч іноземних солдатів, яких москва, як вважають, найняла для посилення своїх сил, і Нью-Делі закликав їх репатріювати.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді зустрівся з російським президентом володимиром путіним у москві цього місяця і отримав "запевнення" в цьому, повідомило МЗС Індії.

22-річний Раві Моун поїхав до росії в січні після того, як приватний кадровий агент пообіцяв йому "роботу на транспорті", повідомив AFP по телефону його брат Аджай.

Але згодом його почали навчати поводженню зі зброєю, і в березні він був змушений приєднатися до бойових дій на рубежі з Україною, пише видання.

"Після втрати зв’язку з ним я звернувся до посольства Індії в москві, і вони повідомили нам, що мій брат помер", - сказав Аджай, додавши, що посольство попросило родину надіслати зразки ДНК для ідентифікації тіла Моуна.

Аджай сказав, що його брат одного разу повернувся з рубежу, але пізніше був знову забраний воювати. Невідомо, коли він помер.

"Після цього ми втратили з ним зв'язок", - сказав Аджай, додавши, що його сім'я звернулася по допомогу до Моді, щоб повернути тіло Моуна.

Міністерство закордонних справ Індії минулого тижня заявило, що уряд продовжує працювати з російською владою, щоб повернути близько 50 індійців, які воюють разом з російською армією.

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, цього року загинуло ще четверо індійських солдатів.

Влада Індії заарештувала кількох людей, звинувачених у торгівлі громадянами країни для боротьби на боці російської армії після того, як їм пообіцяли не бойові ролі.

Рівень безробіття в Індії залишається високим, попри швидке економічне зростання, і величезна кількість людей щороку шукає роботу за кордоном.

Індія є давнім союзником росії і ухилилася від прямого засудження вторгнення в Україну.

Моді сказав, що обговорював конфлікт "відкрито і детально" під час зустрічі з путіним цього місяця, закликавши до мирного діалогу та додавши, що "війна не може вирішити проблеми".

Прем'єр-міністр Індії Моді відвідає Україну в серпні26.07.24, 22:41

Популярні

Новини по темі

П'ятий індієць загинув, воюючи за росію в Україні - AFP

 • 21318 переглядiв

У Німеччині блискавка вдарила в дерево: загинула дитина

 • 11688 переглядiв

Ракета X-101 рф знову впала в калмикії: що відомо

 • 11763 переглядiв