petytsiia-pro-znyzhennia-mobilizatsiinoho-viku-do-50-rokiv-nabrala-25-tysiach-holosiv-yii-maie-rozghlianuty-zelenskyi

Петиція про зниження мобілізаційного віку до 50 років набрала 25 тисяч голосів: її має розглянути Зеленський

 • 25429 переглядiв

Петиція із закликом зменшити мобілізаційний вік чоловіків з 60 до 50 років набрала понад 25 тисяч підписів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський, згідно з процедурою.

Петиція із закликом зменшити мобілізаційний вік чоловіків з 60 років до 50 років набрала понад 25 тисяч підписів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський. про це пише УНН з посиланням на Офіс президента України. 

Деталі

Автор петиції Андрій Азаров у тексті написав, що зменшити мобілізаційний вік потрібно для "поліпшення економічного стану в країні".

Документ був оприлюднений 5 липня, таким чином менше ніж 2 місяці петиція набрала необхідну для розгляду кількість голосів. 

Згідно з процедурою, тепер її має розглянути Володимир Зеленський. Після цього на сайті з'явиться його відповідь.

Мобілізація в Україні: в ТЦК нагадали, кого можуть взяти до війська навіть до 25 років28.07.24, 16:27

Довідково

До повномасштабної війни Росії проти України нижня межа призовного віку була 27 років. Проте торік Рада підтримала законопроєкт про зменшення призовного віку до 25, згодом його підписав й президент Володимир Зеленський підписав цей закон. Це дозволило мобілізовувати чоловіків віком 25 і 26 років.

Наразі верхня межа віку, у якому можуть мобілізувати, це 60 років.

Нагадаємо

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки напрацював законопроєкт, який має виправити законодавчу колізію, коли чоловіки у віці від 18 до 25 років могли бути мобілізовані до лав ЗСУ, якщо вони відслужили строкову службу, закінчили військову кафедру, або були визнані обмежено придатними у мирний час.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Вибухи лунають у Херсоні - ЗМІ

     • 13732 переглядiв