ukenru
pershiy-ispit-na-riven-volodinnya-derzhavnoyu-movoyu-ne-vidbuvsya-cherez-tekhnichniy-zbiy

Перший іспит на рівень володіння державною мовою не відбувся через технічний збій

 • 17845 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Перша сесія іспиту на рівень володіння державною мовою не відбулась. Причиною став технічний збій. Про це повідомила Національна комісія зі стандартів державної мови, передає УНН.

Цитата

"Національна комісія зі стандартів державної мови інформує, що сьогодні вранці в системі іспитування стався технічний збій. Причини збою наразі з’ясовують", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Відомо, що усім претендентам, які в цей час перебували в системі, пообіцяли додатковий час для завершення складання іспиту.

У Нацкомісії додають, що це не вплине на розклад наступних іспитових сесій.

Доповнення

Сьогодні мала відбутись перша сесія іспиту на рівень володіння державною мовою. У разі не складання іспиту, особа може перескласти його через 4 місяці. Вона має безліч спроб, але повинна робити їх не частіше ніж раз на чотири місяці.

Нагадаємо

Національна комісія зі стандартів державної мови оприлюднила зразок іспитової роботи, яка необхідна для осіб для вступу на державну службу.

16 липня 2021 року почали діяти нововведення норм Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, які забезпечать збільшення присутності державної мови в публічному просторі та зміцнять її статус як державної.

Українські Національні Новини

Суспільство