ukenru
pereyizd-ofisu-prezidenta-paralizuye-rukh-transportu-u-tsentri-kiyeva-ekspert

"Переїзд" Офісу Президента паралізує рух транспорту у центрі Києва — експерт

 • 22798 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Перенесення Офісу Президента з вулиці Банкової в Український дім і пов'язане з цим рішення зробити Європейську площу пішохідною паралізує рух автотранспорту в центрі Києва. Таку думку висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта у коментарі кореспонденту УНН.

"Київ влаштований таким чином, що Хрещатик - це одна з центрових жил, і при її перекритті ми пам'ятаємо, які незручності моментально виникають, тому що, на жаль, всередині міста дуже мало якихось дублюючих розв'язок. І тому рух буде неймовірно ускладнений. Цей фактор неможливо не враховувати, і я не знаю, яким фантастичним чином новий Президент планує абстрагуватися від цих складних і важких питань", - зазначив Шабовта.

За його словами, від Європейської площі йдуть відразу кілька спусків, які з'єднують центр міста з дорогами, що ведуть з лівого берега Дніпра. Крім того, величезний потік транспорту їде на Хрещатик через Європейську площу з вулиці Грушевського.

"Це абсурд - придумати якесь неочевидне з точки зору мотивації рішення і потім ламати голову, як же зробити його доступним, щоб чогось не перешкодити", - додав експерт.

Нагадаємо, Адміністрація Президента України переїде в Український дім, розташований на Європейській площі, а також змінює назву. Будівлю на Банковій віддадуть Національному художньому музею.

Українські Національні Новини

Політика