ukenru
perekhovuyuchis-v-emiratakh-vid-nabu-tarpan-namagavsya-otrimati-ponad-83-mln-grn-z-derzhbyudzhetiv-odeschini

Переховуючись в Еміратах від НАБУ: Тарпан намагався отримати понад 83 млн грн з держбюджетів Одещини

 • 21604 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Компанія "Укрспецпроект", що афілійована зі втікачем Русланом Тарпаном, попри підозри та міжнародний розшук останнього, продовжує брати участь у державних закупівлях. Про це свідчать дані порталу Clarity Project, передає УНН.

Деталі

Так, лише протягом жовтня-листопада поточного року, "Укрспецпроект" взяла участь у 5-ти державних тендерах. Зокрема, компанія претендувала:

- на проведення ремонтних робіт актової зали Одеської школи №33 за майже 22 млн грн,
- на реставрацію хірургічного павільйону Міської клінічної лікарні №1 в Одесі за понад 35,5 млн грн,
- на ремонт фасаду історичної будівлі по вул. Пушкінська, 35 в Одесі за майже 7 млн грн,
- на ремонт фасаду і покрівлі пам'ятки архітектури по вул. Пушкінська, 33 в Одесі за понад 7,2 млн грн,
- на реконструкцію дитячого садочка в Одеській області за більш як 12 млн грн.

Перераховані закупівлі компанія програла. Точніше, її пропозиції було відхилено, окрім випадку із садочком. У цьому тендері пропозицію "Укрспецпроект" спокійно допустили до участі, проте згодом чомусь скасували саму тендерну процедуру.

Контекст

Низка компаній Тарпана, які належать йому прямо, або через ексдружину Оксану Шишовську, або ж через інших його бізнес-партнерів, сьогодні не арештовані, а їх діяльність не заблокована правоохоронцями. Згадана "Укрспецпроект" навіть зараз обвинувачується у заволодінні 5 млн грн під час реставраційних робіт на будинку Руссова, проте аж ніяк від цього не збавляє своїх тендерних апетитів.

Що відомо

Руслан Тарпан переховується від НАБУ уже 4 роки. За даними із судових документів, він, вірогідно, що проживає в ОАЕ. Після оголошення його в міжнародний розшук через Інтерпол, детективи НАБУ скерували в Емірати запит на міжнародно-правову допомогу. Найгучніша кримінальна справа Тарпана, окрім "ремонтно-реставраційних", стосується розкрадання понад 300 млн грн на проекті "Глибоководний випуск".

Нагадаємо

У НАБУ на запит УНН відмовилися пояснити, чому детективи й досі не арештували бізнес-активи Тарпана, принаймні ті компанії, що прямо фігурують у матеріалах кримінальних проваджень. 

Повний перелік кримінальних звинувачень НАБУ на адресу Тарпана нараховує вісім епізодів. 

Українські Національні Новини

Політика