ukenru
pentahon-prokomentuvav-rosiisku-raketu-u-polshchi

Пентагон прокоментував російську ракету у Польщі

 • 36304 переглядiв

Російська ракета увійшла в повітряний простір Польщі, а Пентагон заявив, що готовий захищати кожен дюйм території НАТО в разі нападу на союзника, водночас надаючи пріоритет наданню необхідної військової допомоги Україні.

У Пентагоні прокоментували входження російської ракети до повітряного простору Польщі, заявивши, що готові виконувати свої зобовʼязання із захисту НАТО. Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає УНН.

Деталі

Я можу вам сказати те, що ця адміністрація неодноразово заявляла: ми захищатимемо кожен дюйм території НАТО. Якщо союзник НАТО зазнає нападу – ми, звісно, не хотіли б цього бачити – але ми будемо захищати кожен дюйм території альянсу

сказала Сінгх.

У такий спосіб вона прокоментувала заяву Польщі, що російські ракети, які будуть спрямовані в сторону країн НАТО, будуть збиватись силами ППО.

Разом з тим, вона зазначила, що наразі пріоритетом лишається забезпечення всім необхідним України.

"Як тільки ми отримаємо пакет з додатковим фінансуванням від Конгресу, ми продовжимо озброювати Україну тим, що їй потрібно на полі бою

заявила представниця Пентагону.

Контекст

Вранці 24 березня російська ракета під час масованої атаки РФ на Україну перетнула кордон Польщі. Ракета пробула в повітряному просторі Польщі 39 секунд. Через це Польща піднімала в повітря винищувачі F-16, проте збивати ракету не стала. Після цього ворожа ціль повернулася в повітряний простір України.

Радник міністра оборони Польщі Мечислав Бєнєка прокоментував ситуацію і заявив, що польська авіація могла б збити ціль за умови, що вона залетіла б углиб країни. А у Збройних силах Польщі заявили, що не збивали ракету, бо вона "усе одно поверталася до України".

F-16 готові у разі загрози: у Польщі відреагували на проліт ракети рф та демарш російського посла26.03.24, 14:55 • [views_0]