pastor-zaverbuvav-syniv-do-roboty-na-rf-sbu

Пастор завербував синів до "роботи" на рф - СБУ

 • 22676 переглядiв

Служба безпеки України повідомила про підозру пастору-агенту фсб, який завербував своїх синів для шпигунства за підрозділами ЗСУ, поінформували у СБУ.

Служба безпеки України повідомила про підозру пастору-агенту фсб, який, за даними спецслужби, завербував своїх синів, щоб шпигувати за підрозділами ЗСУ, пише УНН з посиланням на повідомлення СБУ.

Деталі

"Військова контррозвідка Служби безпеки викрила агентурну групу фсб, яка діяла в Донецькій та Тернопільській областях. Резидентом (керівником) ворожого осередку був пастор однієї з протестантських церков", - повідомили у СБУ у соцмережах.

Влітку 2023 року він виїхав з України до ЄС як багатодітний батько, а звідти, за даними СБУ, "прибув у росію, де почав працювати на фсб". "Він залучив до роботи на рф двох своїх дорослих синів", - зазначили у спецслужбі.

"Один із них - контрактник однієї із бойових бригад, якого СБУ затримала у квітні 2024 року. Він намагався передати російській спецслужбі локації вогневих позицій та укріпрайонів Сил оборони. Другий син був затриманий днями на Тернопільщині, де він розвідував бойові позиці ППО та місця базування тренувальних центрів ЗСУ", - повідомили у СБУ.

Як зазначили у спецслужбі, "встановлено, що батько коригувальників був на прямому зв’язку із Сергієм Карнауховим - російським пропагандистом і кадровим співробітником фсб під прикриттям".

"Пастору-резиденту російської спецслужби", як вказано, заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ. "Оскільки зрадник переховується на території рф, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності", - додали у спецслужбі.

Злочинні дії його синів, як повідомляється, кваліфіковано за ч. 2 та ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) ККУ.

Обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 12 років тюрми.

СБУ повідомила про підозру одному із очільників УПЦ (МП) Данилевичу12.04.24, 17:07

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Пастор завербував синів до "роботи" на рф - СБУ

     • 22676 переглядiв