parlament-shveitsarii-zatverdyv-pryiednannia-do-initsiatyvy-yevropeiskoi-ppo-nebesnyi-shchyt

Парламент Швейцарії затвердив приєднання до ініціативи європейської ППО "Небесний щит"

 • 19662 переглядiв

Швейцарія схвалила приєднання до європейського спільного проекту протиповітряної оборони "Небесний щит" з метою кращої координації закупівель, підготовки та логістики наземних систем ППО з європейськими партнерами.

Федеральна рада нейтральної Швейцарії на своєму засіданні 10 квітня схвалила декларацію про приєднання до проєкту спільної європейської протиповітряної оборони "Небесний щит" (ESSI). Про це повідомляє NZZ, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що фокусом співпраці є краща координація проектів закупівель, навчання та матеріально-технічних аспектів у сфері протиповітряної оборони наземного базування.

ESSI – це німецька ініціатива наземної протиповітряної оборони (Bodluv) в Європі. Ініціатива була запущена в серпні 2022 року і базується на необхідності посилення протиповітряної оборони в Європі та кращого об’єднання зусиль. Наразі одинадцять держав підписали декларацію про приєднання до Меморандуму про взаєморозуміння.

Навіть після підписання декларації про приєднання Швейцарія може вільно вирішувати, де і в якому обсязі вона бере участь в ESSI і які системи BODLUV вона закуповує.

Приєднання до ESSI не є попереднім рішенням на користь певної системи. Підписання декларації про приєднання до Меморандуму не створює жодних зобов'язань, пояснили у Федеральній раді.

Нагадаємо

Швейцарія планує відмовитися від нейтралітету і співпрацювати з союзниками по НАТО в разі російської агресії для забезпечення своєї оборони, призупинивши нейтралітет і організувавши спільну оборону з партнерами в разі нападу.

Популярні

Новини по темі