palyv-obiekty-ukrzaliznytsi-na-poltavshchyni-zatrymano-ahenta-rf

Палив об’єкти Укрзалізниці на Полтавщині: затримано агента рф

 • 18006 переглядiв

На Полтавщині затримано місцевого жителя, який за завданням російських спецслужб підпалював об'єкти Укрзалізниці. Зловмисник планував серію підпалів релейних шаф на головних залізничних лініях регіону.

Служба безпеки та Національна поліція затримали на Полтавщині поплічника рф, який готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Під "прицілом" ворога були релейні шафи на головних лініях залізничного сполучення регіону. Для вчинення диверсій окупанти дистанційно залучили місцевого жителя з Лубенського району області,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається. що чоловік потрапив у поле зору російських спецслужб, коли шукав "легкого заробітку" у телеграм-каналах. Щоб виконати вороже завдання, фігурант відслідковував локації потенційних цілей, а потім з бінокля спостерігав за ними, обираючи "зручний час" для підпалу.

Водночас зловмисник придбав допоміжні засоби – легкозаймисту суміш, захисні рукавиці, ніж та багатофункціональний молоток для зламування дверцят енергообладнання. Підготувавшись таким чином, він підпалив релейну шафу та відзняв загоряння на камеру свого телефону.

За даними слідства, зловмисник планував продовжити серію підпалів.

Правоохоронці затримали фігуранта, коли він проводив дорозвідку поблизу нової "цілі". У затриманого вилучено мобільний телефон із доказами комунікації з окупантами, а також знаряддя для вчинення підпалів.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 113 та ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, готування до диверсії, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо

На Чернігівщині нейтралізували групу з 4 осіб, які підпалювали залізничне обладнання на замовлення російських спецслужб. Диверсанти намагалися зірвати перевезення військ і техніки на фронт.

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Палив об’єкти Укрзалізниці на Полтавщині: затримано агента рф

     • 18006 переглядiв

    У Сумах на тлі повітряної тривоги чули вибух

     • 15062 переглядiв

    Литва розробить план масової евакуації до початку жовтня

     • 8504 переглядiв