oznak-formuvannia-nastupalnoho-uhrupovuvannia-rf-v-zaporizkii-ta-khersonskii-oblastiakh-nemaie-lykhovii

Ознак формування наступального угруповування рф в Запорізькій та Херсонській областях немає - Лиховій

 • 23508 переглядiв

Речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що немає ознак формування наступального угруповання росіян у Запорізькій та Херсонській областях. За його словами, ЗСУ готові дати відсіч у разі наступу.

Ознак формування наступального угруповування росіян в Запорізькій та Херсонській областях немає. Про це розповів речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

90 тисяч в Запорізькій області в зоні яка стосується нашого ОСУВ – це цифра яка не дає особливих приводів для занепокоєння, тому що йдеться про всю оперативну глибину російської оборони в Запорізькій області, де в них є свої фортифікації, як ми знаємо з 2023 року. Де в них є міста, порти окуповані, Мелітополь, Бердянськ,

- розповів Лиховій.

Він наголосив, що це не те угруповування, яке зосереджується для наступу.

"Я постійно наголошую, що ознак формування наступального угруповування росіян в Запорізькій області немає. Втім, як й в Херсонській, але при цьому ми стежимо, спостерігаємо, відстежуємо якісь невеликі рухи...", - сказав Лиховій.

Також він навів слова Головнокомандувача Олександра Сирського про те, що якщо російські війська здійснять наступ на півдні Запорізької області, то Сили оборони зможуть "дати їм хорошу відповідь".

"Йде ротація особового складу, йде заміна і, як сказав головнокомандувач ЗСУ Сирський, якщо росіяни наступатимуть на Запорізькому напрямку, то вони отримають гідну відсіч. Втім, поки що передумов для цього не бачимо, але в разі чого готові", - сказав Лиховій.

Доповнення

23 липня Лиховій повідомляв, що чисельність особового складу противника у Запорізькій області сягає майже 90 тис. солдатів, але за даними розвідки, різких, суттєвих змін, які впливали б на зміну характеру бойових дій, немає й ознак формування наступального угруповання ворога не виявлено.

Популярні

Новини по темі

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 28177 переглядiв