ostin-ssha-posyliuiut-prysutnist-na-blyzkomu-skhodi-shliakhom-perekydannia-korabliv-ta-litakiv

Остін: США посилюють присутність на Близькому Сході шляхом перекидання кораблів та літаків

 • 26463 переглядiв

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про посилення військової присутності на Близькому Сході. Додаткові кораблі та авіація будуть направлені в регіон для зміцнення оборонного потенціалу та підтримки Ізраїлю.

Адміністрація США посилює військову присутність на Близькому Сході, у тому числі за рахунок перекидання крейсерів та есмінців, а також додаткової авіації. Про це заявив у вівторок за підсумками американо-австралійських переговорів у форматі "два плюс два" міністр оборони США Ллойд Остін на прес-конференції, передає УНН.

Деталі

"Для збереження присутності нашої авіаносної ударної групи на Близькому Сході я наказав кораблю "Авраам Лінкольн" замінити корабель "Теодор Рузвельт" пізніше цього місяця. Я також наказав направити в регіон додаткові крейсери та есмінці, здатні забезпечувати захист від ракет. на Близький Схід додаткову ескадрилью винищувачів для зміцнення нашого потенціалу з підтримки з метою оборони, - сказав Остін.

"Ми скоригували розстановку наших сил, щоб підвищити їхню безпеку, зміцнити <...> підтримку оборони Ізраїлю, а також зберегти готовність до реагування на різні непередбачені ситуації", - зазначив він.

Говорячи про удар по авіабазі Айн-ель-Асад на заході Іраку, яку використовують війська міжнародної коаліції, при якому було поранено кількох американських військовослужбовців, шеф Пентагону запевнив, що США "не зазнають атак на своїх військових у регіоні".

Міжнародні резерви впали ще на 1,8% на тлі продажу валюти, але після гранту США перевищили 40 млрд дол. - НБУ06.08.24, 14:25

Популярні

Новини по темі

У Сумах чути вибухи, оголошено загрозу балістичних ударів

 • 27959 переглядiв

Нігер розірвав дипломатичні відносини з Україною

 • 28051 переглядiв

У Мукачеві внаслідок наїзду поїзда загинула дитина

 • 10431 переглядiв

Росія здійснила 45 обстрілів Сумської області за добу

 • 27670 переглядiв