ostin-poobitsiav-shcho-u-razi-napadu-iranu-ssha-zakhyshchatymut-izrail

Остін пообіцяв, що у разі нападу Ірану США захищатимуть Ізраїль

 • 10741 переглядiв

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив про готовність захищати Ізраїль у разі нападу Ірану. Водночас США прагнуть зменшити напруженість на Близькому Сході та вирішувати проблеми дипломатичним шляхом.

Вашингтон прагне зменшити напруження на Близькому Сході, проте у випадку нападу Ірану на Ізраїль, США готові стати на захисту Єрусалиму. Про це під час пресконференції на Філіппінах заявив міністр оборони США Ллойд Остін, пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Остін наголосив, що пріоритетом для США залишається деескалація напруженості.

Ми не хочемо, щоб щось подібне сталося. Ми старанно працюватимемо, щоб переконатися, що ми робимо все, щоб допомогти знизити градус і вирішувати проблеми через дипломатичні зустрічі

- заявив глава Пентагону. 

За його словами, війни на Близькому Сході можна уникнути, тож Штати прагнуть знизити напруженість, що зростає в регіоні.

У Білому домі відреагували на удар Ізраїлю по столиці Лівану та підтвердили ліквідацію лідера Хезболли31.07.24, 07:27

Я не думаю, що війна неминуча. Я дотримуюся цієї думки. Я думаю, що завжди є місце та можливості для дипломатії

- підкреслив Остін.

А втім, він попередив, що США у будь-якому разі готові прийти на допомогу Ізраїлю у разі погіршення безпекової ситуації в регіоні. 

Ми, звичайно, допоможемо захищати Ізраїль. Ви бачили, як ми робили того квітня. Ви можете очікувати, що ми зробимо це знову

- наголосив міністр оборони США. 

Нагадаємо

Масуд Пезешкіан став новим президентом Ірану, склавши присягу під скандування "Смерть Америці та Ізраїлю". Він пообіцяв покращити міжнародні зв'язки та послабити внутрішні обмеження, але продовжив антиамериканську риторику.

Популярні

Новини по темі