opozytsiia-u-venesueli-povidomliaie-shcho-yikh-shtab-kvartyra-v-karakasi-bula-rozghromlena-vnochi

Опозиція у Венесуелі повідомляє, що їх штаб-квартира в Каракасі була розгромлена

 • 12422 переглядiв

Озброєні люди вдерлися до штабу опозиції у Каракасі, пограбувавши та розгромивши його. США та інші країни закликають оприлюднити детальні результати виборів, вважаючи переможцем опозиційного кандидата.

Озброєні люди в капюшонах вдерлися до передвиборчого штабу опозиції Венесуели, пограбували і розгромили його, повідомив опозиційний рух Vente Venezuela сьогодні.

Напередодні низка країн звернулась до суду Венесуели із закликом оприлюднити детальні підрахунки голосів: США вважають переможцем лідера від опозиції.

Пише УНН із посиланням на Vente Venezuela, Reuters та El Debate.

Деталі

Після суперечливих результатів президентських виборів, у Венесуелі зростає напруженість. Сьогодні опозиційний рух Vente Venezuela оголосив, що його штаб-квартира в Каракасі була розгромлена вночі.

Група чоловіків у капюшонах проникла, викрала та розгромила передвиборний штаб венесуельської опозиції.

Від імені Plataforma Unitaria ми засуджуємо напад, що стався сьогодні рано вранці в Quinta Bejucal, штаб-квартирі @ConVzlaComando озброєними людьми в капюшонах без розпізнавальних знаків. 

- ідеться у повідомленні венесуельського опозиційного альянсу.

Після виборів по всій країні тривають сильні протести. Водночас низка країн, серед яких Бразилія, Мексика, Колумбія та США звернулися із заявами з приводу наступного:

  • результати виборів мають бути перевірені неупереджено;
  • всі політичні гравці повинні уникати ескалації насильства;
  • виборчі суперечки мають вирішуватися через інституції.

При цьому США заявили, що Мадуро повинен визнати перемогу кандидата від опозиції - Едмундо Гонсалеса Уррутії. Аргентина, визнали переможцем виборів Гонсалеса.

Ми закликаємо виборчу владу у Венесуелі швидко рухатися вперед і дозволити публічно оприлюднити детальні результати виборчих скриньок

- йдеться у спільній заяві Бразилії, Мексики та Колумбії.

Довідково

За даними Human Rights Watch, під час протестів у Венесуелі загинули щонайменше 20 осіб. Ніколас Мадуро з Партії соціалістичної єдності PSUV перебуває на посаді після смерті свого попередника та наставника Уго Чавеса в 2013 році. Країна з багатими запасами нафти роками переживає глибоку економічну та гуманітарну кризу. Мільйони венесуельців покинули країну, рятуючись від бідності та корупції.

Нагадаємо

УНН передавав, що президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що опозиція "ніколи" не прийде до влади в країні. Це сталося після демонстрацій викликаних оголошенням Мадуро про перемогу на виборах, які опозиція вважає сфальсифікованими.

Популярні

Новини по темі

У 200-річному палаці Красицьких на Рівненщині обвалився дах

 • 13847 переглядiв

Україна та Ірландія обговорили зміст двосторонньої угоди

 • 23457 переглядiв