oon-pered-ukrainoiu-stoit-masshtabnyi-vyklyk-z-rozminuvannia-yakyi-mozhna-porivniaty-z-usiieiu-yevropoiu-pislia-druhoi-svitovoi-viiny

ООН: Перед Україною стоїть масштабний виклик з розмінування, який можна порівняти з усією Європою після Другої світової війни

 • 22074 переглядiв

Україна стала однією з найбільш замінованих країн у світі через російське вторгнення, крім того зараз виявляють міни, залишені ще з часів Другої світової війни, у лісах та інших місцях. Про це повідомили у Міндовкілля, пише УНН.

російське вторгнення зробило Україну найзамінованішою країною світу. Крім того, українці регулярно виявляють міни, залишені ще з часів Другої світової війни, у лісах та інших місцях. За даними ПРООН, в Європі розмінування територій зайняло близько 15 років після завершення війни. Проте в Україні існують перспективи вирішити 75-80% цієї проблеми протягом наступних 3-5 років.

Масштаби розмінування України співставні із розмінуванням усієї Європи після 1945 року

- пишуть у Міндовкілля.

Окрім прямої загрози життю людини, міни становлять небезпеку для довкілля:

  • Детонація мін часто спричиняє пожежі, особливо на віддалених територіях, які важко і швидко загасити.
  • Вибухи також призводять до хімічного забруднення ґрунту, яке може залишатися на довгі роки.
  • Мінування територій суттєво обмежує можливості природоохоронного управління.
  • Дикі та свійські тварини часто потрапляють на міни. Це призводить до тотальної зміни екосистем, збільшення кількості інвазійних видів рослин із-за значної площі порушених територій після війни.

ЮНІСЕФ: 124 дитини загинули або були поранені від мін в Україні за два роки04.04.24, 15:07

Нагадаємо

Чоловік отримав поранення внаслідок підриву трактора на протитанковій міні в полі біля села Пришиб Ізюмського району Харківської області.

Популярні

Новини по темі