oon-kilkist-vtrat-sered-tsyvilnykh-u-lypni-v-ukraini-bula-naivyshchoiu-z-zhovtnia-2022-roku

ООН: кількість втрат серед цивільних у липні в Україні була найвищою з жовтня 2022 року

 • 28122 переглядiв

У липні в Україні були найбільші втрати серед цивільного населення з жовтня 2022 року, масштабна атака рф 8 липня, яка вбила десятки людей протягом одного дня, зробила минулий місяць надзвичайно смертоносним.

У липні в Україні були найбільші втрати серед цивільного населення з жовтня 2022 року, масштабна атака рф 8 липня, яка вбила десятки людей протягом одного дня, зробила минулий місяць надзвичайно смертоносним, повідомила Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні 9 серпня, пише УНН.   

Деталі

"У липні в Україні загинуло щонайменше 219 мирних жителів і 1018 отримали поранення, що робить цей місяць найбільш смертоносним для мирних жителів з жовтня 2022 року. Висока кількість втрат у липні продовжує тенденцію до зростання кількості втрат серед мирного населення з березня 2024 року", - повідомили у звіті.

У звіті вказується, що внаслідок масштабної скоординованої атаки, здійсненої російськими збройними силами по всій Україні 8 липня, загинуло не менше 43 мирних жителів, у тому числі 5 дітей, та 147 отримали поранення, у тому числі 7 дітей, у Києві, Дніпрі, Кривому Розі (Дніпропетровська область) та Київській області. "Одна ракета під час атаки 8 липня також вразила лікарняний комплекс у Києві, повністю знищивши токсикологічне відділення Національної дитячої лікарні "Охматдит" та значно пошкодивши Центр дитячої кардіології та кардіохірургії", - ідеться у повідомленні.

Також вказано, що у червні та липні найінтенсивніші наступальні військові дії російських збройних сил перемістилися з півночі Харківської області до Донецької області. "У результаті підтверджені постраждалі серед цивільного населення на Донеччині зросли зі 125 убитих або поранених мирних жителів у травні до 224 у червні та 269 у липні 2024 року", - сказано у повідомленні.

"Переважна більшість постраждалих серед цивільного населення (90 відсотків) та збитків освітнім та медичним установам (86 відсотків), як і раніше, припадає на територію, яку контролює уряд", - зазначається у повідом8 липняленні.

Внаслідок російської атаки 8 липня у столиці пошкоджено 129 будівель10.07.24, 10:02

Популярні

Новини по темі