ombudsmen-ukrayini-zavtra-vidvidaye-saakashvili

Омбудсмен України завтра відвідає Саакашвілі

 • 17133 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Омбудсмен України Людмила Денісова сьогодні зустрілась з адвокатами затриманого у Грузії Михайла Саакашвілі. На завтра заплановано її візит до Саакашвілі, який уже 26 днів голодує у в'язниці, передає УНН.

Деталі

Денісова у своєму Telegram-каналі повідомила, що зустрілася із адвокатами Михайла Саакашвілі – Бекою Басілая, Дімітрієм Садзаглішвілі та Шотою Тутберідзе.

Захисники поінформували мене про стан здоров’я Міхеїла на 26-й день голодування та необхідність надання йому кваліфікованої медичної допомоги у спеціалізованій установі охорони здоров’я. Обговорили стан розгляду кримінальних справ стосовно Михайла та додержання його процесуальних прав, зазначила омбудсмен.

Цитата

"Завтра матиму можливість особисто відвідати Михайла Саакашвілі, дізнатися про стан здоров’я та перевірити умови його утримання", - написала Денісова.

Нагадаємо

Саакашвілі, який є громадянином України, нелегально прибув до Грузії 29 вересня, а 1 жовтня був затриманий в Тбілісі. Зараз він знаходиться у в’язниці в місті Руставі. Йому пред’явлено п’ять звинувачень. Раніше він вже був засуджений заочно до трьох і шести років позбавлення волі за звинуваченням у перевищенні службових повноважень та їх злісному використанні.

Ще два звинувачення, в тому числі в розтраті державних коштів на особисті потреби, продовжують розглядатися в суді. П’яте звинувачення — в незаконному перетині державного кордону — було пред’явлено експрезиденту 20 жовтня. Політик вважає всі звинувачення політично мотивованими. Після повернення і арешту Саакашвілі в Грузії проходять акції його прихильників.

Раніше Ніка Гварамія заявив про план чинної влади ліквідувати колишнього главу держави. Гварамія стверджує, що зробити це вони хочуть в тюремній лікарні, куди експрезидента перевезуть з Руставської в’язниці найближчим часом.

Своєю чергою, прем’єр Грузії назвав маячнею заяву про підготовку ліквідації Саакашвілі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Омбудсмен України завтра відвідає Саакашвілі

     • 17133 переглядiв

    Проти Киви відкрили справу за стрілянину – Генпрокурор

     • 24174 переглядiв

    Європол по всьому світу заарештував 150 продавців у даркнеті

     • 23145 переглядiв