okupanty-vidpravyly-ditei-z-luhanshchyny-do-viiskovykh-taboriv-rf-pid-pryvodom-shefskoi-dopomohy-ova

Окупанти відправили дітей з Луганщини до військових таборів рф під приводом "шефської допомоги" - ОВА

 • 30240 переглядiв

росіяни назвали відправку дітей з окупованого Біловодська до військового табору "шефською допомогою". В Алчевську утворюються стихійні звалища через невивезення сміття, окупаційна влада не реагує.

Відправку дітей з Луганщини до військових таборів росіяни назвали "шефською допомогою" так званій "лнр", в Алчевську поміж будинків утворюються стихійні звалища. Про це повідомили у зведені Луганської ОВА 31 липня, передає УНН

Деталі

Як повідомляється, школярі з окупованого Біловодська продовжують перебувати у наметовому військово-патріотичному таборі "юних армійців", який облаштовано у новосибірській області.

"Відправку дітей віком від 11 до 17 років до цього табору, де бойові офіцери навчають їх тактичній, вогневій, стройовій підготовці, у рф називають шефською допомогою так званій "лнр". А ще усім дітям необхідно здати норми "ГТО" – те, про що не знають навіть їхні батьки", - розповів начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

За його словами, навчання у таборі, що розташований неподалік полігону, відбувається у рамках федерального проекту "Обличчя дружби". За програмою, на дітей очікують неформальні зустрічі з учасниками війни в Україні.

Додамо

Стосовно безпекової ситуації, то за даними ОВА, минулої доби ворог 10 разів атакував поблизу Невського та Макіївки.  В біг цих населених пунктів росіяни здійснили 105 обстрілів. Застосовували артилерію та безпілотники. 

Доповнення

Також в ОВА розповіли, що у захопленому 10 років тому Алчевську місцеві комунальники не вивозять із кварталів сміття. Через це поміж будинків утворюються стихійні звалища. На чисельні скарги реакція окупаційної влади відсутня. Сміття у дворах накопичується тижнями. 

рф на ТОТ проводить пропагандистські фестивалі для асиміляції молоді30.07.24, 04:10

Популярні

Новини по темі

США очікують активнішої участі Індії у справах України

 • 42587 переглядiв