okupanti-ne-propustili-misiyu-obsye-cherez-blokposti-na-donbasi-zvit

Окупанти не пропустили місію ОБСЄ через блокпости на Донбасі — звіт

 • 10433 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Представники СММ ОБСЄ не змогли пройти за межу блокпостів в окупованому Петрівському, унаслідок чого їм не був наданий доступ до камери моніторингової місії. Про це повідомляє УНН із посиланням на опублікований у середу звіт ОБСЄ. 

"У двох випадках на блокпості в н.п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) двоє членів збройних формувань (один був явно озброєний) знову відмовили команді місії у проїзді, таким чином обмеживши доступ спостерігачів до камери СММ у Петрівському", - йдеться у документі.

Зокрема, у двох випадках на блокпості на захід від н. п. Верхньошироківське (непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька) троє бойовиків знову відмовили команді місії у проїзді, коментуючи це тим, що "у цьому районі ведуться роботи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ блокує визначення дати розведення сил на Донбасі - Оліфер

У свою чергу, представники СММ спостерігали як цивільні транспортні засоби продовжували перетинати блокпост.

Нагадаємо, окремо у цьому ж документі СММ повідомляється, що, за даними спостереження з повітряного простором, 15-17 вересня бойовики російських окупаційних військ активно рили траншею та обладнували позиції на ділянці розведення сил біля Петрівського.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Волейбольна збірна України достроково вийшла в плей-офф ЧЄ

     • 11483 переглядiв

    Трамп доручив посилити санкції проти Ірану

     • 8234 переглядiв