okupanti-na-donbasi-spalili-dron-i-mashinu-komandira-rozvidka

Окупанти на Донбасі спалили дрон і машину командира - розвідка

 • 17306 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Члени російсько-терористичних угруповань через невміння поводитися з новою технікою, яка надходить до них з Російської Федерації, спалили власний безпілотник та супутнє до нього обладнання. Про це з посиланням на дані військової розвідки сьогодні на брифінгу у Києві повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ приховано посилює бойові можливості з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у тому числі за рахунок їх комплектування новітніми зразками зброї, які підпадають під заборону міжнародним правом. Зокрема, на початку листопада цього року з території РФ завезено експериментальні зразки запалювальних боєприпасів, які застосовуються за допомогою безпілотних літальних апаратів", - сказав Гуцуляк.

За його словами, 17 листопада внаслідок невдалого випробування бойових можливостей зазначеної зброї "загорівся російський безпілотний літальний апарат і виникла пожежа, якою було знищено високовартісне військове майно та особистий автомобіль начальника розвідки одного із з’єднань російських окупаційних військ".

"Військовослужбовців розвідувального підрозділу, які залучались до проведення випробувань, затримано і взято під варту. Високопоставлений російський офіцер звинуватив підлеглих у недбалості та вимагає їх покарання за знищення військового майна і відшкодування вартості його власного транспортного засобу", - зазначив Гуцуляк.

Нагадаємо, протиповітряна оборона українських військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил збила на Донбасі розвідувальний безпілотник, ймовірно, типу "Орлан-10" російського виробництва.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти на Донбасі спалили дрон і машину командира - розвідка

     • 17306 переглядiв

    Пенсійний фонд отримає мільярд гривень за рахунок "євроблях"

     • 13809 переглядiв

    Українські аграрії намолотили рекордний обсяг зерна

     • 17144 переглядiв

    Мей попросила Північну Ірландію підтримати угоду щодо Brexit

     • 7246 переглядiв

    В Україні зріс попит на курятину

     • 9903 переглядiв

    На Сумщині одночасно зникли безвісти четверо дітей

     • 30851 переглядiв