ukenru
ochilnyk-mahate-prymenshyv-mozhlyvist-yadernoi-viiny-na-tli-pohroz-putina

Очільник МАГАТЕ применшив можливість ядерної війни на тлі погроз путіна

 • 34171 переглядiв

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі применшив можливість ядерної війни на тлі погроз путіна.

Голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі не вважає, що зараз вбачаються умови для застосування ядерної зброї. Такі заяву він зробив у четвер на тлі погроз російського диктатора володимира путіна, пише УНН з посиланням на Reuters.  

Деталі

Гроссі применшив можливість ядерної війни, виступаючи на пресконференції в Токіо в четвер.

"Я не думаю, що зараз ми бачимо умови для застосування ядерної зброї, якщо ми маємо на увазі війну в Україні", - сказав Гроссі, який зустрівся з путіним минулого тижня.

Доповнення

Минулого тижня Гроссі відвідав росію і провів зустріч з путіним. Цього тижня путін заявив в інтерв'ю, що росія технічно готова до ядерної війни і що відправка американських військ в Україну буде розцінена як значна ескалація конфлікту. путін сказав, що не вірить, що все йде до ядерної конфронтації, "але ми до цього готові".

Радник керівника Офісу Президент України Михайло Подоляк у заяві, наведеній Reuters, вказав, що розглядає ядерне попередження путіна як пропаганду, покликану залякати Захід.

"Розуміючи, що справи йдуть не так, путін продовжує використовувати класичну ядерну риторику. Зі старою радянською надією - "бійтеся і відступайте!" - сказав Подоляк, який вважає, що такі розмови показують, що путін боїться програти війну.